1.a og 6.a skulle pĂĽ en fĂŚlles tur til Ălsemagle Mølle. MĂĽlet var at styrke de sociale relationer mellem de to venskabsklasser. Eleverne skulle se møllen indvendigt og derefter tegne en skitse af møllen udefra. Skitsen skulle danne udgangspunkt for et fĂŚlles billede. Undervejs tog de billeder, der skulle bruges til en fĂŚlles beretning, nĂĽr de kom hjem.
Da de kom hjem fik hvert makkerpar (en elev fra 1.a og en elev fra 6.a) billeder fra turen, beretningsskemaet og gule tidsforbindere. Makkerparrene skulle i fÌllesskab udvÌlge de billeder, de ville bruge, klippe forbinderne ud og skrive beretningen om turen til møllen.
Eleverne skulle have hjĂŚlp til ikke kun at skrive âMøllenâ i overskriften, men âTuren til møllenâ eller â1.a og 6.a pĂĽ tur til møllenâ. Ligeledes skabte orienteringen problemer, fordi eleverne gerne ville gĂĽ direkte til billede 1 og begivenhederne. For at andre kan forstĂĽ beretningen, er det vigtigt med en god orientering, der forklarer hvem, der gør hvad, hvornĂĽr, hvorfor og hvordan.
Eksempel 1:
1.a og 6.a var pĂĽ en fĂŚlles tur til Ălsemagle Mølle i starten af september 2012 for at lĂŚre hinanden bedre at kende.
Eksempel 2:
I starten af skoleĂĽret gik alle elever fra 1.a og 6.a fra Højelse skole til  Ălsemagle for at se møllen.